Rottweiler kennel Vom Hause Maviti
Zoveel meer als alleen een hond

Over ons

Wij zijn Henk en Mariska Farla, onze honden en kinderen staan centraal in het leven. Wij hebben twee kinderen Tiffany en Vinnie. Wij wonen in Den Haag en de voorliefde voor honden is er eigenlijk altijd geweest, van ons hele leven heb ik 2 maanden geen hond gehad.

Na het hebben van diverse rassen als kind ben ik uiteindelijk in 2014 weer terug bij de Rottweiler gekomen, dit vanwege Pascha een teef die mijn ouders hadden toen ik nog klein was. Pascha was de meest makkelijke hond die wij ooit hebben gehad, liet haarzelf uit en klepperde aan als ze klaar was. Ze heeft een hele mooie leeftijd bereikt en was echt een wereld hond. Wij hebben toen Lola genomen in de hoop een zelfde soort hond te krijgen. Later volgde Holly en Django, dit waren honden zonder stamboom.

Na lang moeten zoeken en wachten kregen we onze eerste teef met stamboom en ging er een hele wereld voor ons open. Vroeger moest de hond gewoon luisteren als huishond en gingen we lekker naar het strand, park etc. Terecht gekomen bij DTV in Rijswijk voor de puppy-cursus kwamen we er snel achter dat we het eigenlijk wel heel leuk vonden om meer te gaan trainen met onze honden. Wat begon met een uurtje op zondagochtend neemt tegenwoordig de hele zondag in beslag en trainen we ook op de dinsdag en donderdagavond. 

Buiten dat wij sporten met onze honden gaan wij ook naar een aantal shows in binnen en buitenland. Niet alleen om onze eigen honden te showen maar ook om van andere honden van het ras te genieten. 

Onze honden zitten niet buiten in kennels maar leven gewoon in onze woonkamer om zo optimaal deel van ons gezin uit te maken. Wij zijn een kleinschalige kennel met de visie om een Rottweiler te fokken met werklust, het juiste uiterlijk en ook vooral een goed karakter. Al onze honden worden onderzocht op erfelijke aandoeningen en ondergaan gedragstesten. Uiteraard zijn wij geregistreerd bij de FCI.